Tafels rechtstreeks reserveren in Google

Doorklikken naar de website of Facebook van een restaurant is voortaan niet meer nodig: dankzij booq Tafelreservering kunnen je horecagasten al réchtstreeks vanuit Google een tafel regelen. Hiervoor werkt onze commissievrije reserveringssoftware samen met Reserveren met Google. Naast de Google zoekresultaten zien geïnteresseerde gasten realtime de beschikbaarheid van het door hen gezochte restaurant, waarna ze een reservering kunnen plaatsen.

Google als grootste restaurantgids

Je weet het, Google is de grootste zoekmachine ter wereld. Én hard op weg om de grootste restaurantgids te worden. Merendeel gebruikt de zoekmachine of Google Maps om een restaurant in de buurt te zoeken. Zeker de generaties die een duidelijke voorkeur hebben voor 'texten' boven bellen. Gewoonlijk moesten bezoekers in Google eerst je restaurant zoeken, de zoekresultaten bekijken, om vervolgens door te klikken naar de website van een restaurant naar keuze en daar een reservering te plaatsen. Dankzij onze koppeling met 'Reserve with Google' hoeven bezoekers Google niet meer te verlaten en kunnen ze zonder tussenstap een tafel in je restaurant reserveren.

Direct een restaurant reserveren in Google

'Reserve with Google' is een dienst van de zoekmachinegigant, dat onder meer het direct reserveren van een tafel vanuit de zoekresultaten én Google Maps mogelijk maakt. Werken restaurants met booq Tafelreservering, dan wordt dankzij onze koppeling met 'Reserve with Google' de speciale Google widget hier direct aan gekoppeld. Reserveringen vanuit Google worden daardoor, net als die vanaf je eigen website of Facebook, direct en volledig geïntegreerd in je booq Tafelreservering-systeem. Je ziet in één overzicht alle reserveringen de tijdslots die écht nog in je restaurant beschikbaar zijn en zoals ze realtime op Google worden weergegeven. Reserveren is alleen mogelijk met een Google account, wat de kans op no-shows aanzienlijk verlaagt.

3-5% meer boekingen

Voor jouw horecagasten is dit systeem nog makkelijker en sneller dan reserveren vanuit de website zelf. Voor jou als ondernemer biedt de nieuwe ontwikkeling een extra groot bereik, verbeterde zichtbaarheid én meer inzicht in hun online kansen. Op basis van de eerste resultaten en feedback van Google is de verwachting dat ondernemers met de combinatie van booq en Google 3 tot 5% meer boekingen ontvangen. Ook zijn 75% van alle reserveringen via Google nieuwe bezoekers. Het inschakelen van reserveren in Google helpt om van potentiele gasten daadwerkelijk betalende gasten te maken. Kortom; door gasten rechtstreeks te laten reserveren met Google, krijg je meer bezoekers naar je restaurant zonder extra commissie te betalen of marketinginspanningen te verrichten.

Reserve with Google verzamelt direct correcte gastgegevens

Naast dat reserveren in Google het reserveringsproces snel, intuïtief en gemakkelijk maakt voor je gasten biedt de dienst nog meer voordelen. Het voorkomt dat namen van gasten verkeerd gespeld worden en voorkomt dubbele reserveringen met incorrecte tijdsslots van telefonische reserveringen. Onjuiste informatie en frustraties ga je uit de weg omdat alles direct in het reserveringssysteem wordt opgeslagen en gesynchroniseerd. Als de potentiele gast een Google-account heeft worden de bestaand, beschikbare gegevens van deze persoon die online naar je restaurant kijkt automatisch ingevuld bij het maken van de reservering. Denk aan de juiste naam, telefoonnummer en e-mailadres. Dit maakt de drempel extra laag om te reserveren en voorkomt simpelweg vervelende situaties van onjuiste gegevens. Bovendien ontvang je van Google alle gegevens die gasten hebben ingevuld. Op deze manier kun je opnieuw contact met ze opnemen indien nodig en als je geïnteresseerd bent in hoe gasten een bezoek aan jouw restaurant ervaren hebben.

Internationaal en op alle apparaten reserveren

De functionaliteit in het Google-platform zorgt ook voor de oplossing van een praktisch probleem: het overkomen van de taalbarrière. De reserveringswidget wordt getoond in de taal die de gebruiker voor de browser heeft ingesteld. Je hoeft je dus niet druk te maken over vertalingen en bent meteen een stuk internationaler! Ook maak thet niet uit welk device bezoekers gebruiken; reserveren in de zoekmachine werkt op alle schermen, ongeacht of het een smartphone, tablet of laptop is.

 

Buiten openingstijden reserveren

40% van alle reserveringen worden buiten openingstijden van restaurants geplaatst. Google zorgt dat je altijd, 24 uur per dag, bereikbaar bent voor reserveringen. Gasten kunnen 24/7 hun reservering wijzingen, aanpassen of annuleren. Vanuit jouw naam ontvangen de gasten automatisch een bevestigingsmail wanneer de reservering ontvangen is. In deze mail speelt jouw restaurant de hoofdrol, waarbij je de teksten en afbeeldingen kan aanpassen en zodat deze aansluit bij jouw look-and-feel.

Commissievrij tafels reserveren

Voor het direct reserveren vanuit de zoekmachine en gebruik maken van de reserveringswidget vraagt Google geen kosten aan deelnemende restaurateurs. Deze koppeling vanuit booq Tafelreservering is volledig gratis en er zijn geen verborgen kosten aan verbonden, in tegenstelling tot platforms als Tripadvisor en OpenTable. Als betrouwbare reserveringspartner van Google kan booq Tafelreservering de koppeling tussen je restaurant en Google voor je opzetten. Ook booq Tafelreservering rekent geen kosten per couvert of reservering. Datzelfde geldt voor reserveringen via websites of Facebookpagina’s: de software is volledig commissievrij. Uniek in de branche!

Probeer booq Tafelreservering 2 maanden gratis

ervaar zelf de voordelen en betaal daarna een vast bedrag van €49,95 per maand.

.

Bedrijfsnaam*
Contactpersoon*
Vestigingsplaats*
E-mailadres*
Telefoonnummer*

.