12 tips om meer uit je reserveersysteem te halen

Door Jan Maarten

In augustus 2016 steeg het aantal online reserveringen met 80% ten opzichte van het jaar ervoor. Steeds meer gasten geven hun voorkeur aan deze eenvoudige en directe manier van reserveren bij een restaurant. Het is dus erg van belang dat je online reserveersysteem ten alle tijden beschikbaar is. Maar hoe zorg je ervoor dat het reserveringen binnenstromen? Hier volgen 10 tips.

 

#1

Plaats de booq Tafelreservering-widget op je website.

 

#2

Voeg ‘Online reserveren’ als app toe aan je profiel op Facebook.

 

#3

Plaats de url van de reserveringspagina van je website in de profielen van Twitter en Instagram.

 

#4

Zorg voor duidelijke call-to-actions in de uitingen die je naar je gasten verstuurt. ‘Ik wil nu reserveren’ is nu eenmaal duidelijker dan ‘Klik hier om naar de reserveringspagina te gaan’.

 

#5

Vraag gasten na afloop een recensie te plaatsen. Hoe meer mensen jouw restaurant aanbevelen, hoe meer reserveringen binnen zullen komen.

 

#6

Zorg dat je via social media praat met je gasten. Reageer op discussies of reacties onder foto’s en zorg voor een stukje persoonlijke aandacht bij je gasten.

 

#7

Nodig social influencers of foodies uit om gerechten uit te proberen en foto’s te maken. Door jouw restaurant in hun netwerk te delen, creeër je een buzz van aandacht.

 

#8

Beloon klanten die online reserveringen plaatsen met een aantrekkelijke korting of een gratis kopje koffie.

 

#9

Breng je gasten op de hoogte van nieuwe gerechten, aanbiedingen of misschien wel een verbouwing door ze e-mailcampagnes te sturen.

 

#10

Start samenwerkingen met toeristische attracties en hotels in de buurt. Laat bijvoorbeeld flyers achter zodat gasten zich uitgenodigd voelen in jouw restaurant.

 

#11

Zet je vaste gasten in als testimonial door hun verhaal te laten vertellen op jouw social media. Door uit te leggen waarom deze speciale gast naar jouw restaurant komt toon je de perfecte loyaliteit.

 

#12

Zet Facebook Advertenties in om speciale evenementen en aanbiedingen te promoten en nieuwe potentiele gasten te bereiken.

 

Wil je meer weten over booq Tafelreservering en de features?

Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt.